WIJNGAARD GROESBEEK - KLEIN AMERIKA

In het voorjaar van 2006 zijn er in Groesbeek verschillende wijngaarden aangelegd, zo ook bij ons op het bedrijf zijn we begonnen met de aanleg van een wijngaard. Er zijn toen 2000 stokken witte druiven (Cabernet Blanc) en 2000 stokken blauwe (Regent en Cabernet Colonjes) gepoot. Deze wijn van Nederlandse bodem geeft een verrassende smaak. In het voorjaar van 2017 zijn er rondom het evenemententerrein nog 250 Cabernet Blanc stokken bij gepoot. Naast het maken van verschillende wijnen, wordt er ook puur druivensap gemaakt van onze druiven.

THEO’S WITTE

Een droge witte wijn, proef het voorjaar! Deze wijn is gemaakt van de Cabernet Blanc druif en scoort hoog bij wijnkeuringen. Het is een heerlijke frisse wijn met tonen van groene appels en geurt naar vlierbesbloesem. Met een eerlijke zuivere frisse afdronk. Goed te combineren bij pasta’s, mosselen, salades, asperges, vis of in de zomer op ’t terras.

THEO’S WITTE wijn

CABERNET BLANC

Deze halfdroge witte wijn is gemaakt van de Cabernet Blanc druif die laat in het seizoen geplukt wordt. De druif geeft veel aroma’s die te vergelijken zijn met de Sauvignon Blanc zoals groene appels, kruisbessen, ananas en lychee. De wijn past goed bij asperges, salades en pastagerechten. Door de frisse afdronk ook heerlijk op het terras.

ROSÉ

Deze donkere Rosé, gemaakt van de Cabernet Colonjes druif, is een mooie droge wijn. Zorgvuldig geplukt, gesorteerd, ontsteelt en gekneusd. Na enkele uren op de most te hebben gestaan is de rosé er onder vandaan laten lopen. Deze wijn is op staal gerijpt met lage restsuikers en heeft dit jaar een duidelijk zoetje van rood fruit in de afdronk. Een heerlijk frisse Rosé voor op een terras maar ook bij gerechten zoals kip en zalm.

rose

BLANC DE NOIR

Mooie zalmkleurige wijn gemaakt van de blauwe Cabernet Colonjes druif. Deze druif heeft een zeer dunne schil, vandaar de lichte kleur. De Blanc De Noir wordt bij onze wijngaard alleen gemaakt in droge, zonnige zomers. Resultaat is een heerlijke droge wijn met in de afdronk een licht zoetje.

groesbeek wijnproeverij

EXCURSIES / WIJNPROEVERIJ GROESBEEK

Een bedrijfsuitje, familiefeest of gewoon interesse hoe Groesbeekse wijn gemaakt wordt, het maakt niet uit, voor elke gelegenheid kan je bij ons terecht voor een excursie en/of wijnproeverij. Samen lopen we naar de wijngaard en de waco-glider en eindigen met het proeven van onze eigen wijn, eventueel met een bijpassend hapje.

WIJN BESTELLEN?

Kun je geen genoeg krijgen van onze wijnen of wilt u ze eens proberen? Bestel hier onder de gewenste wijn en wij nemen contact met u op.