VIERDAAGSE CAMPING GROESBEEK

Speciaal voor de wandelaars

Bent u op zoek naar een gezellige camping tijdens de Nijmeegse Vierdaagse? Dan bent u bij ons op de Vierdaagse camping Groesbeek aan het juiste adres. Ons kampeerterrein is gelegen in het prachtige Groesbeek, in de buurt van de route van de beroemde vierdaagse. Hierdoor is onze camping de perfecte plek om te kamperen tijdens deze beroemde wandelevenement.

4-DAAGSE CAMPING KLEIN AMERIKA

Onze Vierdaagse camping Klein Amerika biedt een geweldige locatie voor wandelaars tijdens de vierdaagse. De camping ligt op slechts 1 kilometer afstand van het centrum van Groesbeek en op 10 kilometer afstand van Nijmegen, ideaal voor de vierdaagse wandelaars. Camping Klein-Amerika is een adembenemende locatie gelegen in de heuvels van Groesbeek, op de grens van de bossen van Gelderland en Limburg. Het is een perfecte plek voor een ontsnapping in de natuur! U kunt hier een rustige, serene sfeer ervaren en genieten van adembenemende uitzichten over het Duitse Reichswald, het Limburgse Zevendal en Sint Jansberg. Onze camping beschikt over 25 plaatsen langs het Pieterpad en diverse mountainbikeroutes, waaronder de uitdagende "Hel van Groesbeek". In 2016 heeft de recreatieruimte een upgrade gekregen en zijn er twee grote slaapkamers bijgekomen, beide met een eigen ensuite adkamer. Begin 2019 is er langs de net gerenoveerde oprit van de camping een wijnrank aangeplant.

DE NIJMEEGSE VIERDAAGSE

De Nijmeegse Vierdaagse is een uniek evenement dat al meer dan honderd jaar wordt georganiseerd. Het begon als een militaire mars, maar is in de loop der jaren uitgegroeid tot een internationale wandeltocht voor mensen van alle leeftijden en niveaus. Er zijn verschillende afstanden beschikbaar, zodat iedereen kan deelnemen, van de ervaren wandelaar tot de recreatieve wandelaar. De route gaat door prachtige landschappen, langs historische plaatsen en door gezellige steden. De wandelaars krijgen de kans om de natuur en cultuur van de regio te ontdekken, terwijl ze zich uitdagen om de vier dagen te volbrengen. De vierdaagse is niet alleen een fysieke uitdaging, maar ook een sociale gebeurtenis. Wandelaars uit de hele wereld komen samen om de uitdaging aan te gaan en herinneringen te maken. Er zijn tal van activiteiten georganiseerd, van muziek- en dansoptredens tot culinaire evenementen, zodat deelnemers zich kunnen ontspannen en genieten na een dag van wandelen. In samenwerking met de plaatselijke gemeenschap, wordt de vierdaagse georganiseerd als een groot evenement met een groot aantal vrijwilligers, die zorgen voor een soepel verloop van het evenement. Het evenement is een prachtige gelegenheid om de regio te ontdekken, te genieten van de natuur en andere wandelaars te ontmoeten.

DAG VAN GROESBEEK

De derde dag van de Vierdaagse in Nijmegen is een wandeltocht die zich afspeelt in de prachtige omgeving van Groesbeek. Tijdens deze dag zullen wandelaars zich onderdompelen in de natuur en historie van deze unieke regio. De route begint met een klim over de beruchte Zevenheuvelenweg. Deze weg, die ligt tussen Groesbeek en Berg en Dal, is een van de meest heuvelachtige gedeeltes van de Vierdaagse. Hoewel de weg niet over zeven heuvels loopt, is het wel een uitdaging voor wandelaars. Hierna wordt via Mook en Milsbeek het natuurgebied Millingerwaard bereikt. Dit gebied is een ware oase van rust en prachtige natuur, waar wandelaars kunnen genieten van de vele verschillende soorten flora en fauna. Na het passeren van natuurgebied de Millingerwaard komen wandelaars het oudste huis van Nijmegen tegen, de Valkhofburcht en de Sint-Stevenskerk. De Valkhofburcht is een belangrijk historisch monument uit de Romeinse tijd en biedt een prachtig uitzicht over de stad. De Sint-Stevenskerk is een prachtig voorbeeld van de Gotische architectuur en is een must-see voor liefhebbers van historische gebouwen. Tijdens de wandeling wordt ook een tussenstop gemaakt bij de Canadese militaire begraafplaats, waar een eerbetoon wordt gebracht aan de militairen die sneuvelden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit is een emotioneel moment voor vele wandelaars. Over het algemeen is de derde dag van de Vierdaagse een unieke ervaring, die wandelaars de kans geeft om de natuur en historie van Groesbeek te ontdekken. De route is zowel fysiek als cultureel uitdagend en biedt een onvergetelijke ervaring voor de deelnemers.

BESCHIKBAARHEID

Selecteer de duur van je verblijf: