CAMPING GROESBEEK

Welkom in Groesbeek, gelegen in het bosrijke heuvellandschap aan de Duitse grens. Hier kunnen natuur- en cultuurliefhebbers genieten van een ontspannen kampeervakantie.

Kamperen in Groesbeek - Klein Amerika

Op de in 2016 volledig vernieuwde camping Klein America kunt u kiezen voor een traditionele kampeerplek en enkele andere overnachtingsmogelijkheden. Gelegen op een zuidelijk gelegen heuvel vindt u onze eigen wijngaard met meer dan 4000 wijnranken, waarmee we onze eigen Groesbeekse wijnen produceren.

Waarom onze camping in Groesbeek bezoeken?

De mini camping Klein Amerika is kamperen bij de boer. Onze camping is geschikt voor stellen, maar ook gezinnen zullen hier een fantastische vakantie beleven. Natuurliefhebbers ontdekken wandelend of op de fiets de schoonheid van de omgeving, terwijl cultuurliefhebbers een bezoek brengen aan de stad Nijmegen, het Vrijheidsmuseum of het Africa Museum.

Prachtige vergezichten over Groesbeek

Gelegen op een heuvel tegen een bosrand heeft u vanaf de camping een prachtig uitzicht over Groesbeek en het Duitse Reichswald. Ook het Limburgse Zevendal en de Sint Jansberg zijn vanaf de camping zichtbaar. Het is een historisch gebied, waar de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog nog op vele plaatsen zichtbaar is.

De mooiste wandel en fietsroutes

De omgeving van Groesbeek is het wandelgebied van Nederland. Voor zowel beginnende als geoefende wandelaars zijn meer dan 100 wandelroutes uitgezet zoals de populaire Ooijpolder, of de Duivelsberg. Zoekt u iets meer rust dan is de 6 kilometer lange Bos en Heideroute of het 15 kilometer lange Doddendaelpad een mooi alternatief. Vanaf de camping verstrekken verschillende fietsroutes zoals de wijnroute, waar u in de zomer de druiventrossen van verschillende wijngaarden in al hun glorie tegenkomt. Er zijn speciale e-bike routes, waardoor een fietstocht voor alle leeftijdsklassen mogelijk is. Liefhebbers van mountainbiken halen hun hart ophalen op tegen de steile hellingen rondom Groesbeek en de bossen van Malden en Mook.

Gelegen aan de Duitse grens

Groesbeek ligt aan de grens met Duitsland. Vanuit hier bent u snel in het stadje Kleef, waar u goed kunt winkelen of genieten in het mineraalbad van "Bad Cleve". De stad Düsseldorf ligt op 85 km afstand en daardoor een prima bestemming voor een dagtocht. Fietsers bereiken via het plaatsje Kranenborg het natuurreservaat Düffel-Kellener Altrhein und Flußmarschen.

Nijmeegse vierdaagse week

Tijdens de jaarlijkse vierdaags is camping Klein Amerika omgetoverd tot een speciale camping voor de wandelaars. Gelegen op korte afstand van de start- en finishplaats is het een ideale uitvalsbasis voor de sportieve wandelaar. Na een inspannende dag komt u op onze camping tot rust, waardoor u de volgende dag vol energie aan de volgende route begint. Neemt u deel aan de festiviteiten in Nijmegen, dan ligt onze vierdaagse camping slechts op 10 kilometer afstand.

Reserveer eenvoudig online

Wilt u zeker zijn van een campingplaats of accommodatie naar wens, dan kunt u snel en eenvoudig gebruik maken van ons online boekingssysteem. Hier ziet u direct of de gewenste kampeerplek of accommodatie beschikbaar is.

Onze accommodaties

Camping

Op de camping zijn 25 staanplaatsen voor gasten met en eigen tent. Hier vindt u mooie en moderne uitgeruste plekken naast de wijnranken op de zuidhelling, met uitzicht over kerkdorpje Breedeweg.

Camping
Podge

Podge

Kiest u voor de Podge, dan staan twee luxe opgemaakte bedden op u te wachten. In deze knusse ruimte kunt zelf koffie en thee zetten en maakt u gebruik van de faciliteiten van de camping. Zowel binnen in de Podge, als buiten staat een tafel met twee stoelen.

Boerenkamer en Boerensuite

Gelegen op de 1e verdieping van de recreatieruimte liggen de boerenkamer en de boerensuite. De boerensuite onderscheidt zich door een glazen pui aan de zijkant, waardoor een wijds uitzicht ontstaat over de akkers en het Duitse Reichswald. U slaapt in beide kamers in een ruim tweepersoonsbed. De kamers beschikken over een ruime badkamer en zijn voorzien van verwarming en airconditioning.

BoerenSuite
WoodLodge buiten

WoodLodge

De WoodLodge is een klein, sfeervol huisje voor maximaal vier personen. Binnen staan een opgemaakt tweepersoonsbed en een stapelbed op u te wachten. U heeft de beschikking over een klein keukentje en eigen toilet. Douchen is mogelijk op de camping. Voor het huisje staat een veranda met een fraai uitzicht over de omgeving. De WoodLodge is vanaf drie nachten te huur.