Wijngaard Klein-Amerika

In het voorjaar van 2006 zijn er in Groesbeek verschillende wijngaarden aangelegd, zo ook bij ons op het bedrijf zijn we begonnen met de aanleg van een wijngaard. Er zijn toen 2000 stokken witte druiven (Cabernet Blanc) en 2000 stokken blauwe (Regent en Cabernet Colonjes) gepoot. Deze wijn van Nederlandse bodem geeft een verrassende smaak. In het voorjaar van 2017 zijn er rondom het evenemententerrein nog 250 Cabernet Blanc stokken bij gepoot.

Naast het maken van verschillende wijnen, wordt er ook puur druivensap gemaakt van onze druiven.

theoswitte

Theo’s witte

Een droge witte wijn, proef het voorjaar! Deze wijn is gemaakt van de Cabernet Blanc druif en scoort hoog bij wijnkeuringen. Het is een heerlijke frisse wijn met tonen van groene appels en geurt naar vlierbesbloesem. Met een eerlijke zuivere frisse afdronk. Goed te combineren bij pasta’s, mosselen, salades, asperges, vis of in de zomer op ’t terras.

cabernet-blanc rgb

Cabernet Blanc

Deze halfdroge witte wijn is gemaakt van de Cabernet Blanc druif die laat in het seizoen geplukt wordt. De druif geeft veel aroma’s die te vergelijken zijn met de Sauvignon Blanc zoals groene appels, kruisbessen, ananas en lychee.  De wijn past goed bij asperges, salades en pastagerechten. Door de frisse afdronk ook heerlijk op het terras.

rose

Rosé

Deze donkere Rosé, gemaakt van de Cabernet Colonjes druif, is een mooie droge wijn. Zorgvuldig geplukt, gesorteerd, ontsteelt en gekneusd. Na enkele uren op de most te hebben gestaan is de rosé er onder vandaan laten lopen. Deze wijn is op staal gerijpt met lage restsuikers en heeft dit jaar een duidelijk zoetje van rood fruit in de afdronk. Een heerlijk frisse Rosé voor op een terras maar ook bij gerechten zoals kip en zalm.

Blankdenoir

Blanc de Noir

Mooie zalmkleurige wijn gemaakt van de blauwe Cabernet Colonjes druif. Deze druif heeft een zeer dunne schil, vandaar de lichte kleur. De Blanc De Noir wordt bij onze wijngaard alleen gemaakt in droge, zonnige zomers. Resultaat is een heerlijke droge wijn met in de afdronk een licht zoetje.

bosrand

cuvee Bosrand

Een Cuvee van de Regent en de Cabernet Colonjes welke enkele maanden op hout gelegen heeft om verder te rijpen en op smaak te komen. Dit heeft geresulteerd in een heerlijke droge wijn die zeer goed past bij rood vlees, een kaasplankje of gezellig bij de open haard.

regent

Regent Barrique

Droge rode wijn, gemaakt van de Regent druif uit wijngaard “Klein-Amerika” Een stevige, volle donkerrode wijn voortkomend uit de dikke schil van de druif. De regent Barrique is 7 maanden op houten vaten gelagerd. Door de houttonen prima te combineren bij rood vlees of met een kaasplankje van oude kaas, geitenkaas en schimmelkaas.

Wijnproeverijen en excursies

Een bedrijfsuitje, familiefeest of gewoon interesse hoe wijn gemaakt wordt, het maakt niet uit, voor elke gelegenheid kan je bij ons terecht voor een excursie en/of wijnproeverij. Samen lopen we naar de wijngaard en de waco-glider en eindigen met het proeven van onze eigen wijn, eventueel met een bijpassend hapje.

excursie

Groesbeekse wijnfeesten

Elk jaar in het laatste weekend van september worden in Groesbeek de Nederlandse wijnfeesten georganiseerd. Dit wordt elk jaar geopend door de wijnkoningin en haar prinsessen, die vervolgens de festiviteiten in het dorp, op het plein en de wijngaarden  inluid. Vanuit het dorp is er de mogelijkheid om naar de verschillende wijngaarden te gaan met de wijntrein om daar aan een rondleiding deel te nemen.

Tijdens de wijnfeesten is er in het dorp een grote keuze aan wijnen uit Groesbeek, achterhoek en andere delen van Nederland. Naast de binnenlandse wijnen is er natuurlijk ook de mogelijkheid kennis te maken van vele wijnen vanuit de hele wereld.

Door vriend te worden van de wijnfeesten kan je gratis de markt bezoeken , krijg je een wijnglas en een gratis proevertje. Daarnaast heb je als vriend de mogelijkheid om gratis mee te rijden met vervoer naar de wijngaarden.

Voor info over het gehele programma kun je een kijkje nemen op de site van de Nederlandse Wijnfeesten Groesbeek.