Wijngaard

Wijngaard Klein-Amerika

In het voorjaar van 2006 zijn er in Groesbeek verschillende wijngaarden aangelegd, zo ook bij ons op het bedrijf zijn we begonnen met de aanleg van een wijngaard. 2000 stokken witte druiven [ cabernet Blanc ] en 2000 stokken blauwe[ regent en cabernet colonjes.] Wijn van Nederlandse bodem met een verrassende smaak.

Theo’s witte

Een droge witte wijn, proef het voorjaar! Heerlijke frisse tonen van groene appelen. Heerlijke zuivere frisse afdronk. Goed om zo te drinken of te combineren bij mosselen en asperges.

Rose Liberté

Rose is een mooie droge wijn. Gemaakt van de Cabernet Colonjes. Zorgvuldig geplukt , gesorteerd ontsteelt en gekneusd. Na enkele uren op de most te hebben gestaan  de rosé er onder vandaan laten lopen. Op staal gerijpt met lage restsuikers.

Regent Barrique

Deze wijn (monosepage) heeft 8 maanden op hout om te rijpen en op smaak te komen. Het resultaat is een stevig gestructureerde wijn met een pittige smaak en een mooie houttoets die niet dominant van smaak is. Heerlijk bij de open haard en een stuje oude kaas.

cuvee Bosrand

Een cuvee van de Regent en de Cabernet Colonjes. Enkele maanden op hout gelegen om verder te rijpen en op smaak te komen. Dit heeft geresulteerd in een heerlijke droge wijn die zeer goed past bij rood vlees, een kaasplankje en gezellig bij de open haard.

Wijnproeverijen en excursies

Een bedrijfsuitje, familiefeest of gewoon interesse hoe wijn gemaakt wordt, het maakt niet uit, voor elke gelegenheid kan je bij ons terecht voor een excursie en/of wijnproeverij. Samen lopen we naar de wijngaard en de waco-glider en eindigen met het proeven van onze eigen wijn, eventueel met een bijpassend hapje.

excursie

Groesbeekse wijnfeesten

Elk jaar in het laatste weekend van september worden in Groesbeek de Nederlandse wijnfeesten georganiseerd. Dit wordt elk jaar geopend door de wijnkoningin en haar prinsessen, die vervolgens de festiviteiten in het dorp, op het plein en de wijngaarden  inluid. Vanuit het dorp is er de mogelijkheid om naar de verschillende wijngaarden te gaan met de wijntrein om daar aan een rondleiding deel te nemen.

Tijdens de wijnfeesten is er in het dorp een grote keuze aan wijnen uit Groesbeek, achterhoek en andere delen van Nederland. Naast de binnenlandse wijnen is er natuurlijk ook de mogelijkheid kennis te maken van vele wijnen vanuit de hele wereld.

Door vriend te worden van de wijnfeesten kan je gratis de markt bezoeken , krijg je een wijnglas en een gratis proevertje. Daarnaast heb je als vriend de mogelijkheid om gratis mee te rijden met vervoer naar de wijngaarden.

Voor info over het gehele programma kun je een kijkje nemen op de site van de Nederlandse Wijnfeesten Groesbeek.