De camping

Camping Klein-Amerika is gelegen op de zuidhelling van Groesbeek tegen de bosrand van zowel Gelderland als Limburg. Er is volop rust en ruimte met prachtige vergezichten over onder andere het Duitse Reichswald en het Limburgse Zevendal en de Sint Jansberg. De camping heeft 25 staanplaatsen, gelegen aan het Pieterpad en verschillende mountain bike routes zoals “de hel van Groesbeek”. In 2016 is recreatieruimte vernieuwd en zijn er twee ruime boerenkamers bij gekomen die bezitten over een eigen badkamer. In het voorjaar van 2019 zijn er druivenstokken geplant langs de vernieuwde oprit van de camping.

De Podge

Op de camping kan men ook romantisch overnachten in een knusse Podge. De Podge heeft geen eigen toilet en douche. Deze gasten maken gebruik van de douche en toiletten op de camping.

Wandelen en fietsen

De camping ligt op ruim 1 kilometer afstand van het centrum van Groesbeek. Door het bos zijn ook omliggende dorpen zoals Mook, plasmolen en Molenhoek te bezoeken. Nijmegen stad ligt op 10 kilometer afstand. Duitsland ligt op een steenworp afstand en is zowel met de fiets als te voet te bereiken. Door het Reichswald is men snel in Kranenburg waar het kleine historische centrum zeker de moeite waard is voor een bezoek. Vanuit de camping zijn vele wandel- en fietsroutes mogelijk over het glooiende landschap waarin u versteld zult staan van de panoramische uitzichtpunten. Honderd meter vanaf de camping ligt een op ware grote Waco-glider die daar vanuit historisch oogpunt is geplaatst.

Akkerbouw en wijnbouw

U kunt een graantje mee pikken van het leven op het platteland. Er worden verschillende seizoensgebonden producten geteeld. Naast de landbouwproducten is er veel aandacht voor de eigen wijngaard. Het gehele jaar door kan men een onderdeel van het proces mee maken met als eindresultaat het proeven van de heerlijke Groesbeekse wijn. Er worden excursies en wijnproeverijen georganiseerd en op verzoek verteld wijngaardenier Leon graag aan de campinggasten het verhaal over het productieproces van druif tot wijn.

De Nijmeegse vierdaagse en andere evenementen

De camping ligt ruim 1 kilometer van het centrum van Groesbeek en 10 kilometer van Nijmegen. Tijdens de Nijmeegse vierdaagse komen veel wandelaars overnachten op de gezellige, speciaal ingerichte vierdaagse camping.

Andere georganiseerde festivals zijn o.a. Forta Rock en de Nijmeegse fietsvierdaagse. Voor alle actuele data kunt u de site VVV Nijmegen raadplegen.

Pizza avond

Naast deze evenementen hebben we ook de mogelijkheid om met groepen of op aanvraag te komen eten uit onze pizza overtjes en in overleg zijn er vele meer mogelijkheden.

Wilt u boeken?

Het reserveren van een mooi plekje kan eenvoudig online. Na het boeken krijgt u een bevestigingsmailtje. Hebt u vragen of komt u er niet helemaal uit dan kunt u natuurlijk bellen, wij zijn bereikbaar op 06 19 72 15 52.

Arrangementen
Voor-seizoen camping (april, mei en juni) – € 325,00 per maand op basis van 2 personen, exclusief toeristenbelasting.
Na-seizoen camping (september, oktober) – € 325,00 per maand op basis van 2 personen, exclusief toeristenbelasting.

Vierdaagse week (zaterdag 15 juli 2023 tot en met zaterdag 22 juli 2023) geldt een aangepast tarief. Op basis van een auto/camper, kampeermiddel, 2 personen en inclusief stroom en toeristenbelasting kost dit € 195,00 en zonder stroom € 170,00. Voor 1 persoon met stroom kost het deze week € 135.-, zonder stroom komt dit uit op € 115.-. De prijs voor één nacht bedraagt € 35,-. Voor deze week wordt een aanbetaling van € 100,- gevraagd.
Ook dit jaar is er tijdens de vierdaagse week weer een masseur aanwezig (eigen kosten).

HUISREGELS

Aankomst 
Vanaf 15.00 uur kunt u terecht op onze camping. Andere tijden zijn in overleg bespreekbaar.

Vertrek
Vertrek is voor 11.00 uur. Indoen mogelijk en altijd na overleg kan men op de camping later vertrekken.

Huisdieren
Honden en katten zijn welkom op de camping mits u ze aangelijnd houdt en buiten de camping uitlaat. Denk hierbij aan een schep en zakje.

Bezoek
Kosten zijn € 1,00 per bezoeker per dag. Bij een overnachting betaald u € 7,00 per bezoeker per nacht. De kampeerder draagt zorg voor betalingen van bezoekers.

Tarieven, per overnachting

Per persoon € 7,00
Kinderen tot 3 jaar Gratis
Kinderen van 3 tot 12 jaar € 4,00
Kampeerplaats inclusief stroom € 6,50
Bijzet tentje € 2,00
Huisdier € 2,00
Toeristenbelasting en milieuheffing € 1,50

Prijzen inclusief electra en milieuheffing